ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ Τ.Ε.Φ.Α.Α., ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι, η Υγειονομική Εξέταση και οι Πρακτικές Δοκιμασίες των Υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Ακαδημαϊκού Έτους 2022–2023, θα διεξαχθούν, σύμφωνα με τo υπ ́αριθμ. Φ.251/57041/Α5/17-5-2022 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, και ώρες από 7:30π.μ. έως και 12:00μ.μ.,

ΕΚΤΟΣ από Σάββατο-Κυριακή 18-19 Ιουνίου και Σάββατο-Κυριακή 25-26 Ιουνίου, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Ώρες προσέλευσης υποψηφίων 7:30-10:30

Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στην επιτροπή υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

α) Δύο (2) μικρές φωτογραφίες

β) Το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.

γ) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο

δ)

  • Ιατρικές Εξετάσεις (Βεβαίωση οπτικής οξύτητας, Ακτινογραφία θώρακα με σχετική γνωμάτευση και φωτογραφία με σφραγίδα, Καρδιογράφημα με σχετική γνωμάτευση) ή
  • Αντίγραφο Υγειονομικής Εξέτασης ή
  • Βεβαίωση ικανότητας από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΩΝ

1) Δρόμος 400 μ.

2) Άλμα σε μήκος, τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη,

3) Σφαιροβολία (βάρος σφαίρας 6 κιλών), τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη

4) Κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1) Δρόμος 200 μ.

2) Άλμα σε μήκος, τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη,

3) Σφαιροβολία (βάρος σφαίρας 4 κιλών), τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη

4) Κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο.

Τα αγωνίσματα (αγοριών – κοριτσιών) θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Οι υποψήφιοι με αίτησή τους, στην εξεταστική επιτροπή δηλώνουν τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα της κατηγορίας τους, στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν. Η δήλωσή τους αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους .

Για να εξασφαλισθεί η ίση μεταχείριση των υποψηφίων, επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν διακριτικά στοιχεία στην αθλητική ενδυμασία τους, που τους ταυτοποιούν και τους διαφοροποιούν από τους συνυποψηφίους τους.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου μόνο της με αριθμ.Φ.251/55062/Α5/2022 (ΦΕΚ2368Β ́) υπουργικής απόφασης, «Για την διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ να ισχύει:

α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού

εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,

β) η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση να ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα, ΠΛΗΝ των περιπτώσεων υποψηφίων των ΕΠΑΛ που εξετάζονται έως και τις 17 Ιουνίου, των υποψηφίων που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 18 έως και 30 Ιουνίου καθώς και άλλων εξαιρετικών περιπτώσεων. Για τους συγκεκριμένους υποψηφίους η οικεία επιτροπή οφείλει να ορίζει διαφορετική ημέρα εξέτασης, εφόσον η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με την ημέρα εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

  • Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2414400093-92

Ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας
Ζέρβας Νικόλαος

 

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Κατεβασέ το