ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΦΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΤΕΟ CAR

Με απόλυτη επιτυχία και πλήρη συμμετοχή των εκπαιδευομένων του τμήματος οχημάτων που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Σπουδών για το ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ – ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ΙΚΤΕΟ CAR Θεσσαλίας στο 5ο  χλμ ΠΕΟ Λάρισας- Βόλου  20/5/2022.

Η εν λόγω επίσκεψη χαρακτηρίζεται από συνάφεια σε σχέση με τα μαθησιακά αποτελέσματα των εκπαιδευομένων καθώς εμπλέκονται θέματα όπως η ασφάλεια εργασίας, ο έλεγχος συστημάτων αυτοκινήτου αλλά και περιβαλλοντικά θέματα όπως ο  έλεγχος των ρύπων ενός βενζινοκινητήρα – πετρελαιοκινητήρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκτός από την ξενάγηση στον εργασιακό χώρο του ΙΚΤΕΟ οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως λειτουργεί μια επιχείρηση, πως πραγματοποιείται ένας έλεγχος οχήματος αλλά και να συνειδητοποιήσουν το πόσο σημαντικό ρόλο αποτελεί η κατάσταση ενός οχήματος τόσο για την ασφάλεια όλων μας όσο και για την συνδρομή του ως προς την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από πρωτογενείς ρύπους αλλά και την υγεία μας.

Συνεπώς η επίσκεψη συνδέεται με μια αειφορική περιβαλλοντική εκπαίδευση. Εκπρόσωπος του ΙΚΤΕΟ Θεσσαλίας που επιμελήθηκε της ξενάγησης ήταν ο κύριος  Δημήτριος Οικονόμου, Τεχνικός Διευθυντής της επιχείρησης.

Εκπαιδευτικοί :  Δημήτριος Αραμπατζής ΠΕ 82και Ευτυχία Ζαχαροπούλου,ΠΕ 82