ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ “ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ” ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ

Στο πλαίσιο της δράσης «Γίνε φίλος με το βιβλίο» του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας, επισκεφτήκαμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» με το Α1 τμήμα της πρώτης τάξης του Λυκείου μας.

Μετά από μια εξαιρετική υποδοχή,  δύο μέλη του προσωπικού της βιβλιοθήκης  μας παρουσίασαν με πολύ παραστατικό τρόπο την ιστορία της δημιουργίας της βιβλιοθήκης στη Λάρισα που ξεκινά το 1891, δέκα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους το 1881, και φτάνει  μέχρι το Μάιο του 2013, όταν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στο ιδιόκτητο κτίριο της στο κέντρο της Λάρισας.

Στη συνέχεια μας ξενάγησαν σε όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης, το αναγνωστήριο και το τμήμα παιδικής και εφηβικής βιβλιοθήκης και μας ενημέρωσαν για το τμήμα παλαιών εκδόσεων, τη μέθοδο ταξινόμησης βιβλίων καθώς και για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος και σε βιωματικό παιχνίδι ανατροφοδότησης των προηγούμενων πληροφοριών, που στην κυριολεξία απόλαυσαν.

Οι καθηγήτριες Ολγα Βάρα, Σοφία Αποστολίνα και Μαρία Ψύχου που συνόδευσαν τους μαθητές καθώς και η Διεύθυνση του σχολείου, ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Βάγια Γκουντουβά και Ειρήνη Κολλάτου της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας , καθώς και τη Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης. κ. Γεωργία Τσιάνα για την εξαιρετική φιλοξενία της και τη δημιουργική εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές του σχολείου μας.