ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ».

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,  το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας συμμετέχει στο πρόγραμμα ” ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ“, που γίνεται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Ο τομέας Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής και η Α’ τάξη του 2ου ΕΠΑΛ, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Γιώργου Δούκα, Ηλεκτρονικού,  και Θανάση Κωστή, Ηλεκτρολόγου, προγραμμάτισαν δραστηριότητες και δημιουργούν ψηφιακά έργα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης: .

Ειδικότερα, η υποδράση 1 «Οικολογική κατασκευή τυπωμένων κυκλωμάτων (pcb) με την χρήση εργαλειομηχανής χάραξης (CNC milling machine)», δίνει την δυνατότητα σε  μαθητές και εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή με τις επιτραπέζιες εργαλειομηχανές (CNC) μέσω της συναρμολόγησης ευέλικτου κίτ εργαλειομηχανής χάραξης (cnc milling machine) και οδήγησής του με κατάλληλο λογισμικό μέσω του Arduino! Εκτός της χάραξης τυπωμένων κυκλωμάτων θα γίνει εναλλακτικά και χρήση Laser χαμηλής ισχύος για την δημιουργία από τους μαθητές διαφόρων δοκιμίων σε υλικά όπως χαρτί, ξύλο, πλαστικό κλπ.

Η υποδράση 2, «Δημιουργία προσομοιώσεων – on line δοκιμών σε συστήματα αυτοματισμού γενικού και βιομηχανικού πεδίου» έχει σκοπό την επαφή με τις τεχνολογίες και το περιβάλλον εικονικού εργαστηρίου και συνθήκες προσομοίωσης  των μαθητών του ηλεκτρολογικού τομέα με την χρήση του συστήματος LOGO στο περιβάλλον της αίθουσας με ασφάλεια και ταυτόχρονα εξοικείωση των μαθητών στη χρήση των ΤΠΕ. Το  LOGO! Starter Kit αποτελεί  τον ιδανικό και οικονομικότερο τρόπο για την ομαλή εισαγωγή και τη γρήγορη εξοικείωση των μαθητών στον βιομηχανικό προγραμματισμό αλλά και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που μπορεί να παρέχει μια βασική  μονάδα λογικού ελεγκτή – PLC

Η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές, σας ενημερώνει ότι οι πρώτες υπο-δράσεις του προγράμματος και με την έλευση των ανάλογων ψηφιακών και ηλεκτρολογιών υλικών έχουν αρχίσει να υλοποιούνται! Μείνετε συντονισμένοι είμαστε πανέτοιμοι για δημιουργία!

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου
Μάθηση» 2014-2020
 
ΙΔΡΥΜΑ – “ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” – ΝΟΗΣΙΣ
 
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ – “ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ