“ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ”: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΕΠΑΛ ΑΠΟ ΟΚΑΝΑ

Εκδήλωση/ Ενημέρωση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας με θέμα ‘’Εξαρτήσεις και Πρόληψη” από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας του ΟΚΑΝΑ Λάρισας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/03/2023, η εκδήλωση/ενημέρωση μαθητών των Α και Β τάξεων του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας με θέμα ‘’Εξαρτήσεις και Πρόληψη” από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Λάρισας.

Ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Πιτσίλκας, Κοινωνιολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης και η οργάνωση έγινε από την Ψυχολόγο του σχολείου κ. Ιωάννα Γερασοπούλου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Λάρισας, για την ανάγκη προστασίας και προαγωγής της ψυχικής τους υγείας αλλά και για τις βαρύτατες επιπτώσεις της χρήσης ουσιών, αλκοόλ κ.λ.π.

Μεταξύ των εξαρτήσεων αναφέρθηκε και ο εθισμός στο διαδίκτυο που τελευταία φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους.

Ελπίζουμε οι μαθητές μας να κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι:

1.  να λέμε όχι στην πίεση των συνομηλίκων όταν γίνεται χρήση ουσιών, αλκοόλ κ.λ.π.,

2. να κατέχουμε κάποιες δεξιότητες/τρόπους προάσπισης και προαγωγής της ψυχικης μας υγείας, αλλά και να

3. ζητάμε βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας, όποτε την χρειαζόμαστε.

Μεταξύ των προγραμμάτων και υπηρεσιών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Λάρισας διενεργείται και ατομική Συμβουλευτική, αλλά και Συμβουλευτική Υποστήριξη της Οικογένειας, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Κέντρο Πρόληψης της Λάρισας είναι 2410555935, 2410555940