1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου Επαλ Λάρισας συμμετείχε το Σάββατο στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Θεσσαλίας για πρώτη φορά και κατέλαβε την πρώτη θέση με μικρή διαφορά από τις άλλες ομάδες. Όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με στόχο μια καλή εμφάνιση και έπαθλο το εισιτήριο συμμετοχής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στο Σότσι της Ρωσίας.

Το 2014 είναι η πρώτη χρονιά που Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα φιλοξενηθεί σε πόλη Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα την ίδια χρονιά με την διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην κατηγορία του Λυκείου που διαγωνίζεται το 2ο Επαλ Λάρισας ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα αναχωρεί από τον διαστημικό σταθμό και θα προσανατολίζει σωστά φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται στο διάστημα. Αν κάποια από αυτά είναι ελαττωματικά θα πρέπει το ρομπότ να τα μεταφέρει στον χώρο της αποθήκης και αφού τα αντικαταστήσει με καινούρια να επιστρέψει φυσικά στο διαστημικό σταθμό.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Επαλ Λάρισας συγχαίρουν τον συνάδελφο καθηγητή Αβραάμ Ζιώγα  που επιμελήθικε  το πρόγραμμα  και  την ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας για την καλή εμφάνιση και την πρώτη θέση κατάταξης στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Θεσσαλίας. Εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουνίου στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.