ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές της Β’ τάξης Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας επισκέφθηκαν, συνοδεία εκπαιδευτικών, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πλοίο σαν χώρο εργασίας, τους ανθρώπους του, να ταξιδέψουν μ’ αυτό ως τη Σκιάθο και να βιώσουν όσα διδάσκονται στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές επισκέφτηκαν τη γέφυρα, τους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου, τα εξωτερικά καταστρώματα και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σε πραγματικές συνθήκες όσα διδάχθηκαν στο σχολείο, κατευθυνόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου.

Στη Σκιάθο επισκέφθηκαν το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, στο οποίο ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή του καπετάν Γιάννη Παρίση.

Στη συνέχεια, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη της Σκιάθου.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του τομέα και οι εκπαιδευτικοί Πατρίδας Απόστολος και Ρόζος Αθανάσιος.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Σκιάθος», για τη  φιλοξενία, τον καπετάν Γιάννη Παρίση για την υποδοχή και ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, όπως και τη ναυτιλιακή εταιρεία «HELLENIC SEAWAYS» που δέχθηκε τη φιλοξενία της εκπαιδευτικής δράσης.