ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε»

Στο πλαίσιο των μαθημάτων « Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» & «Ερευνητική Εργασία» οι μαθητές της Α’ τάξης  του σχολείου μας συνοδεία τριών καθηγητών τους  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη,  στις 27  Μαρτίου  2019  στην εταιρεία  «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε» που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με ένα αντικείμενο που στην χώρα μας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, την ανακύκλωση & απορρύπανση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και να δουν στην πράξη πως αυτή υλοποιείται.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  της εταιρείας και να γνωρίσουν από κοντά  όλα τα στάδια από την παραλαβή των προς διαγραφή-ανακύκλωση οχημάτων έως την οριστική αποσυναρμολόγηση τους και την μετατροπή σε ανταλλακτικά & scrap.

Αρχικά ο υπεύθυνος της εταιρείας κος Ταρταμπούκας Απόστολος πληροφόρησε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις δραστηριότητες της επιχείρησης, αναφέροντας ότι η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε είναι μια σύγχρονη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 , διαθέτει υπερσύγχρονο μηχανολογικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό για την ανακύκλωση, απορρύπανση και αποθήκευση των υλικών των Ο.Τ.Κ.Ζ., καθώς και υπηρεσίες   πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών όλων τον τύπων αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος εργοδηγός της εταιρείας κος Παζιάνας Αθανάσιος ξενάγησε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που περιλάμβανε χώρους αποσυναρμολόγησης οχημάτων, χώρους απορρύπανσης με δεξαμενές/βυτία  συλλογής των επικίνδυνων αποβλήτων από υγρά φρένων, μπαταριών και ψυγείων, δεξαμενές αποθήκευσης των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων & ορυκτέλαιων καθώς και αποθήκες ελαστικών, σασμάν, μηχανών, δυναμό, ζαντών, μπαταριών, φαναριών, καθισμάτων και άλλων εξαρτημάτων οχήματος προς ανακύκλωση ή πώληση σαν ανταλλακτικά.

Στο τέλος επισκεφτήκαμε τον υπαίθριο χώρο της επιχείρησης όπου περιελάμβανε το διαλυτήριο αυτοκινήτου (πρέσα) ,χώρους  εναπόθεσης λαμαρινών (scrap) προς  ανακύκλωση όπου παρακολουθήσαμε τον τρόπο φόρτωσης του σε νταλίκες με χρήση γερανού με αρπάγη και την περιοχή όπου τοποθετούνται και στιβάζονται τα προς ανακύκλωση αυτοκίνητα.

Ευχαριστούμε θερμά του υπεύθυνους της εταιρείας  για την ευγενική φιλοξενία, την ξενάγηση και την λεπτομερή και ακούραστη  ενημέρωση  σε κάθε απορία και ερώτηση μας.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης  &  οι συνοδοί καθηγητές του  2ου  ΕΠΑΛ  Λάρισας.