ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ».

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας συμμετέχει στο πρόγραμμα ” ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ”, που γίνεται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες κατά το σχολικό έτος 2020-2021 ο τομέας Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής και η Α’ τάξη του 2ου ΕΠΑΛ, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Γιώργου Δούκα, Ηλεκτρονικού,  και Ζέτας Τσίγκα, φιλολόγου, προγραμμάτισαν δραστηριότητες και δημιουργούν ψηφιακά έργα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης: «Κρατάμε αποστάσεις-περιορίζουμε τις μετακινήσεις αλλά ερχόμαστε πιο κοντά με τη βοήθεια του διαδικτύου και της τεχνολογίας».

Ειδικότερα, η υποδράση 1, «Ευέλικτο φορητό δίκτυο Η/Υ και τηλεδιάσκεψη με το raspberry pi 400», δίνει την δυνατότητα σε  μαθητές και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν διασκεδαστικά και πρωτότυπα έργα, απολαμβάνοντας  τα οφέλη του  physical computing, δηλαδή ενός τρόπου διάδρασης και εκμάθησης με τον υπολογιστή με φυσικό τρόπο.

Η υποδράση 2, «Έμπνευση χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας “artistic anti-lock down“» έχει σκοπό τον πολιτιστικό και ψηφιακό γραμματισμό. Οι ομάδες εργασίας γνωρίζουν βιωματικά τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και έργα ζωγραφικής που εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. . Έχοντας ως βάση τα πρωτότυπα εκθέματα των μουσείων, με λήψεις 3D κάμερας και χρησιμοποιώντας μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας, τα έργα -πρωτότυπα και νέα- θα αποτελέσουν την ψηφιακή γκαλερί του σχολείου μας.

Η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές, σας ενημερώνει ότι οι πρώτες υπο-δράσεις του προγράμματος και με την έλευση των ανάλογων ψηφιακών υλικών έχουν αρχίσει να υλοποιούνται!

Μείνετε συντονισμένοι, είμαστε πανέτοιμοι για δημιουργία!