ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ–ΔΗΛΩΣΗΣ

Φέτος,  για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μόνο οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στην περίοδο Νοεμβρίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail@2epal-laris.lar.sch.gr) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων είναι από την Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) σε προθεσμία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο.

Αν είστε φέτος μαθητής του ΕΠΑΛ με Απολυτήριο ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, και προτιμήσετε να δώσετε εξετάσεις στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, τότε δίνετε με τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ. Αν όμως δώσετε Πανελλαδικές με τα ΕΠΑΛ που παρακολουθείτε φέτος, κάνετε ΤΩΡΑ κανονικά την ΑΙΤΗΣΗ.

Αν έχετε  Απολυτήριο ΕΠΑΛ και Πτυχίο ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, θεωρείστε ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ.

Αν έχετε  Απολυτήριο ΕΠΑΛ και Πτυχίο ΕΠΑΛ αλλά παρακολουθείτε φέτος 2η Ειδικότητα, αν  επιλέξετε να δώσετε Πανελλαδικές με την Ειδικότητα που παρακολουθείτε φέτος, κάνετε ΤΩΡΑ κανονικά την ΑΙΤΗΣΗ. Αν όμως επιλέξετε να δώσετε Πανελλαδικές με την προηγούμενη ειδικότητα, θεωρείστε ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ και ΔΕΝ κάνετε την ΑΙΤΗΣΗ τώρα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση– Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους μαθητές στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ – ΕΤΟΣ 2021

ΜΑΘΗΤΩΝ   ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ   ΕΠΑΛ

Αρχικά, ο μαθητής κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης–Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα ΓΚΡΙ στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά στο: mail@2epal-laris.lar.sch.gr για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (25 με 30 Νοεμβρίου 2020).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Παρακαλούμε όταν θα στέλνετε την ΑΙΤΗΣΗ -ΔΗΛΩΣΗ στο σχολείο να γράφετε στη θέση “Θέμα” :

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021 και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ:

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ – ΕΤΟΣ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ: 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ- ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ – ΕΤΟΣ 2021

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ  -ΔΗΛΩΣΗΣ (Α-Δ)

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η μαθητής/τρια θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Η ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Οι μαθητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν/αποστέλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως 30 Νοεμβρίου στο σχολείο, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές. Σε μεταγενέστερο χρόνο, αυτοί οι μαθητές θα υποβάλουν στο Λύκειό τους επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

Όσον αφορά στις Σχολές ή Τμήματα για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα, για να συμμετάσχει κάποιος υποψήφιος στις εξετάσεις ειδικού μαθήματος πρέπει υποχρεωτικά να έχει δηλώσει το ειδικό μάθημα στην Αίτηση-Δήλωση που υπέβαλε.

Οι Σχολές και τα Τμήματα, με ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα είναι:

α) Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Τουριστικών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Παν/μίου Αιγαίου/Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου →Αγγλικά.

β) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ. / Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου / Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου / Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ / Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας / Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ / Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑ.Δ.Α. / Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών / Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης → σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Ιταλικά»

γ) Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ / Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ → στα δυο ειδικά μαθήματα «Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».

δ) Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων εξετάζονται στα μαθήματα α) Μουσική Εκτέλεση και Ερµηνεία, και β) Μουσική Αντίληψη και Γνώση. Σημειώνεται ότι αποκλειστικά και μόνο για εισαγωγή στα ανωτέρω Τμήματα απαιτείται και η εξέταση στο μάθημα «Νέα Ελληνικά». Λεπτομερείς διευκρινίσεις παρέχονται στη με αριθμ. πρωτ. Φ.253/23170/Α5 (ΦΕΚ 504 Β’/2019) Υπουργική Απόφαση.

ε) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Πατρών, Δημοκρίτειου Θράκης και Ιωαννίνων / Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑ.Δ.Α. / Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑ.Δ.Α. / Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑ.Δ.Α. / Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., → στα δύο ειδικά μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο».

Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα απαιτείται η επιτυχής εξέτασή του σε καθένα από τα αντίστοιχα ειδικά μαθήματα (βαθμολογική βάση του 10 με άριστα το 20).

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Στην ίδια προθεσμία 25 με 30 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν-αποστέλλουν με mail και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ:

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Μαθητή ΕΠΑΛ για τα 3 μουσικά Τμήματα

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ –  ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό, αργότερα και σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

ΤΕΦΑΑ

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ 5% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ)

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), θα πρέπει να αποκτήσουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. 

OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων.

Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν την ένδειξη:
«Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΕΠΤΑΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΣΕ 14 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22»

Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση. Αν ωστόσο κάποιος από τους μαθητές/ριες με σοβαρές παθήσεις δεν είναι σίγουρος για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να υποβάλει τώρα Αίτηση-Δήλωση και στην πορεία να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΑΛ 2021