ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ KA2 ERASMUS+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε στο 2ο Επαλ Λάρισας η εναρκτήρια συνάντηση (Kickoff meeting) του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Sustainability Empowered by Young Europeans».

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Εναλλακτική αίθουσα του 2ου Επαλ Λάρισας συμμετείχαν οι συντονιστές του προγράμματος από την Σκωτία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία και Ελλάδα.

Στο εγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν τα σχολεία: Fundación Instituto Tecnico Industrial de Miranda, Berufskolleg für Technik und Gestaltung, Gelsenkirchen, Asmildkloster Landbrugsskole, West Lothian College και το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας.

Οι συντονιστές προετοίμασαν τις τεχνικές και διαχειριστικές λεπτομέρειες των κινητικοτήτων που θα ακολουθήσουν και θα ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2020. Συγκεκριμένα, σε κάθε χώρα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μαθητών όλων των παραπάνω σχολείων:

Γερμανία 11-15 Δεκεμβρίου 2018,

Ισπανία 18-22 Μαρτίου 2018,

Ελλάδα 6-10 Μαΐου 2018

Σκωτία 28 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2019 και

Δανία 13-17 Ιανουαρίου 2020

με σκοπό την συνεργασία των μαθητών και των σχολείων σχετικά με την βιωσιμότητα και τους 17 στόχους στην ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030. Σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, «Οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων

Οι συντονιστές του προγράμματος συνεργάστηκαν με επιτυχία. Οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου μοιράστηκαν διαφορετικές απόψεις και οπτικές για τις μεθοδολογίες ολοκλήρωσης των  στόχων του προγράμματος. Με την ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση των επιμέρους στόχων και μεθοδολογιών συμφωνήθηκε ένα κοινό πλαίσιο καλών πρακτικών για την ολοκλήρωση με επιτυχία των στόχων του φιλόδοξου προγράμματος.

Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν από την Διευθύντρια του 2ου Επαλ Λάρισας, κ. Ευαγγελία Ψαρρού, στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου, τις αίθουσες διδασκαλίες και τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τεχνικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την διακόσμηση των αιθουσών διδασκαλίας με τοιχογραφίες φτιαγμένες από μαθητές του σχολείου, και από τον ειδικό εργαστηριακό εξοπλισμό του σχολείου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης των συντονιστών στην Λάρισα, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην πόλη της Λάρισας, ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής μας, το Αρχαίο Θέατρο και το δίκτυο πεζοδρόμων της πόλης.  Οι επισκέπτες γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και προϊόντα και επισκέφτηκαν αξιοθέατα του νομού Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.