ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12-10-2018 επίσκεψη στο χώρο του Μύλου του Παπά, όπου διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών Θεσσαλίας (Thessaly Science Festival).

Το Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών Θεσσαλίας διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία –SciCo»,  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Τα παιδιά με την επίβλεψη των συνοδών καθηγητών τους Ζιώγα Α., Χύτα Π.,  Χατζή Κ. και Δούκα Γ. ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και ενημερώθηκαν πάνω σε ενδιαφέρουσες και καινοτόμες  εφαρμογές της τεχνολογίας  και επιστημονικές ανακαλύψεις.

Οι ερευνητές και επιστήμονες εξήγησαν πολύπλοκα επιστημονικά ζητήματα με ευφάνταστο και κατανοητό τρόπο.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις διάφορες εφαρμογές της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Ρομποτικής, Πληροφορικής και Μηχανολογίας. Διαπίστωσαν την άρρηκτη σύνδεση της τεχνολογίας και της επιστήμης με την καθημερινή ζωή. Ακόμη είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις αρχές της επιστήμης μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους.

Φυσικά αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.