ΣΤΗΝ Α.Ε.Ν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Στόχος  της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την ανώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης στα ναυτιλιακά επαγγέλματα και η γνωριμία των μαθητών με τη δομή και λειτουργία των Α.Ε.Ν.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες: διδασκαλίας, εργαστηρίων και ασκήσεων προσομοίωσης των Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού καθώς και τη Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τις σπουδές και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο ναυτιλιακό επάγγελμα.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας και οι εκπαιδευτικοί Απόστολος Πατρίδας και Αθανάσιος Ρόζος (πλοίαρχοι Ε.Ν.).

Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον πλοίαρχο και Διευθυντή της σχολής πλοιάρχων, κ. Νικόλαο Τσούλη, για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Χαράλαμπο Υάκινθο, Διευθυντή της σχολής Μηχανικών για την ενημέρωση για την ειδικότητα του Μηχανικού Ε.Ν. καθώς και για την παροχή σχετικού