ΚΑ2 Erasmus+: ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας συνεχίζοντας  την συμμετοχή του στο πρόγραμμα με τίτλο “Sustainability Empowered by Young Europeans”, ΚΑ2 Erasmus+, υποδέχθηκε μαθητές  και καθηγητές  από τη Δανία, τη Γερμανία, και την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας αποστολές με  5 μαθητές και 2 καθηγητές η κάθε μια, από τα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά Επαγγελματικά Λύκεια, οι οποίες παρέμειναν  στη Λάρισα από τις 6 έως και τις 10 Μαΐου.

Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας διοργάνωσε την συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών των Επαγγελματικών Λυκείων  με βασικούς άξονες την βιωσιμότητα σε σχέση με την παραγωγή και την διαχείριση της ενέργειας, και την βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Δόθηκε έμφαση στην συνεργατική μάθηση.

Έγινε  ανταλλαγή γνώσεων που αφορούσαν στη χρήση και παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές συζήτησαν για τα διδάγματα του παρελθόντος σχετικά με την βιωσιμότητα, ενημερώθηκαν για τις νέες προσπάθειες και πρότειναν λύσεις για το μέλλον.

Επιπλέον, δημιούργησαν ποικίλες κατασκευές  με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Στους μαθητές δόθηκαν ερεθίσματα από την πλούσια Ιστορία της πόλης της Λάρισας, και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας. Η αποστολή περιηγήθηκε στην πόλη και παρατήρησε την σύγχρονη ζωή δίπλα στα ιστορικά μνημεία, τις αλλαγές στον τρόπο χρήσης των φυσικών πόρων, αλλά και των τεχνικών έργων σε σχέση με την εξέλιξη των κοινωνικών αναγκών και της τεχνολογίας. Παρουσιάστηκε η Ιστορία της περιοχής μας με έμφαση στην χρήση της ενέργειας και του νερού ως πηγή ζωής και ανάπτυξης.

Οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στην κινητικότητα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πλούσια ιστορία του τόπου μας, την φυσική ομορφιά, την εξαιρετική φιλοξενία, αλλά και τα υπέροχα εδέσματα που γεύτηκαν. Η σύνδεση της ιστορίας και του πανέμορφου τοπίου, οι πεζόδρομοι της πόλης με το Αρχαίο Θέατρο, η σύνδεση του παλιού με το καινούριο, ήταν από τα στοιχεία στα οποία στάθηκαν οι καλεσμένοι του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Την προσπάθεια του σχολείου μας  αγκάλιασαν οι μαθητές μας, η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Για την συγκεκριμένη κινητικότητα εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Δούκας, Ελένη Ζάχου, Αβραάμ Ζιώγας, Ελένη Μουλάκη και Κερασία Χατζή, συμμετείχαν οι μαθητές: Βάιος Ανυφαντής, Αλέξανδρος Πελτικούδης, Δήμητρα Πλιάτσικα και Ιωάννης Λυγούρας,  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της διευθύντριας κ. Ευαγγελίας Ψαρρού.